Колумбийският съд обяви американските бази за незаконни

Колумбийският народен съд обяви за незаконни американските военни бази и изискването за военен достъп до колумбийските военни бази. Тези две решения бяха взети на 18 Август в 10:30ч. сутринта. Това е обмисляно през 2009 година, но е трябвало врем

2010-08-18 10:53:19
Колумбийският съд обяви американските бази за незаконни
Колумбийският народен съд обяви за незаконни американските военни бази и изискването за военен достъп до колумбийските военни бази.

Тези две решения бяха взети на 18 Август в 10:30ч. сутринта. Това е обмисляно през 2009 година, но е трябвало време да се постановят детайлите по изтеглянето и премахването на Американските части от в Колумбия.

Планът, по който са действали седемте бази е свързан със спиране на трафика на наркотици. Държави от Латинска Америка са притеснени, че прекаленото присъствие на Америкаснки бази по тези територии, ще доведе до терористични атентати.

САЩ са дали над 7 милярда долара помощи от 2000 година до сега на Колумбия. Съдът ги обяви за незаконни по няколко члена от закона и се оказало, че типа на базите и тяхната дейност е в разрез със закони за международна дейност.

Около 600 души ще станат безработни след няколко седмици, след като базите бъдат напуснати. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия